LEŚNY ZAKĄTEK

P6220018.JPG
Na słodko

Pasta z orzeszków ziemnych i brazylijskich.

Dla mnie najlepsze masło to tylko z orzechów niesolonych. Na dodatek za pierwszym razem ich nie prażyłam. Można jednak to zrobić, aby wydobyć z orzechów lepszy smak. Nie dodaję również oliwy, bo uważam, że jest zbyteczna. czytaj dalej

komentarze: 9
P8280176.JPG
Na słodko

Sękacz z piekarnika

Witam Was serdecznie. Wróciłam wczoraj i już dzisiaj upiekłam ciasto. Sękacz pieczony w piekarniku. Zapewniam, że smak ma prawie taki jak sękacz pieczony tradycyjnie, ale wygląd jak widać nie przypomina nam tego smakołyku. czytaj dalej

komentarze: 15
P6300009.JPG
Na słodko

Wypasione racuchy z kwiatami nagietka ◊ Smażymy na suchej patelni

Racuchy nie są tak puszyste jak tradycyjne, chociażby z uwagi na użycie innych typów mąki. Zapewniam jednak, że o wiele smaczniejsze nawet na drugi dzień. Są miękkie i bardzo smaczne. Nienasiąknięte tłuszczem w trakcie smażenia, chociaż z dodatkiem masła w środku i mąki z ziaren dyni, która również zawiera w sobie tłuszcz. czytaj dalej