LEŚNY ZAKĄTEK

P9090176.JPG
Piekarnia, wspólne pieczenie

Normandzki chleb jabłkowy

Przepis mistrza Jeffreya Hamelmana z książki „Chleb” na 2 duże bochenki zaproponowała we Wrześniowej Piekarni Kamila, która prowadzi bloga Ogrody Babilonu Dla przypomnienia, nad comiesięcznym wspólnym pieczeniem czuwa Ania z bloga Kuchennymi drzwiami. czytaj dalej

komentarze: 17
P6220018.JPG
Na słodko

Pasta z orzeszków ziemnych i brazylijskich.

Dla mnie najlepsze masło to tylko z orzechów niesolonych. Na dodatek za pierwszym razem ich nie prażyłam. Można jednak to zrobić, aby wydobyć z orzechów lepszy smak. Nie dodaję również oliwy, bo uważam, że jest zbyteczna. czytaj dalej

komentarze: 9
P8280176.JPG
Na słodko

Sękacz z piekarnika

Witam Was serdecznie. Wróciłam wczoraj i już dzisiaj upiekłam ciasto. Sękacz pieczony w piekarniku. Zapewniam, że smak ma prawie taki jak sękacz pieczony tradycyjnie, ale wygląd jak widać nie przypomina nam tego smakołyku. czytaj dalej

komentarze: 15