LEŚNY ZAKĄTEK

P9170181.JPG
Nie tylko na obiad

Klopsiki z majerankiem

Różnica między klopsikami a pulpetami jest znacząca. Klopsiki robimy z mięsa surowego i podsmażamy je na patelni a pulpety są z mięsa gotowanego oprószane mąką i bez podsmażania wrzucane do wrzątku czytaj dalej

komentarze: 1
P9090176.JPG
Piekarnia, wspólne pieczenie

Normandzki chleb jabłkowy

Przepis mistrza Jeffreya Hamelmana z książki „Chleb” na 2 duże bochenki zaproponowała we Wrześniowej Piekarni Kamila, która prowadzi bloga Ogrody Babilonu Dla przypomnienia, nad comiesięcznym wspólnym pieczeniem czuwa Ania z bloga Kuchennymi drzwiami. czytaj dalej

komentarze: 19
P6220018.JPG
Na słodko

Pasta z orzeszków ziemnych i brazylijskich.

Dla mnie najlepsze masło to tylko z orzechów niesolonych. Na dodatek za pierwszym razem ich nie prażyłam. Można jednak to zrobić, aby wydobyć z orzechów lepszy smak. Nie dodaję również oliwy, bo uważam, że jest zbyteczna. czytaj dalej

komentarze: 9