LEŚNY ZAKĄTEK

Wpisy na temat: chleb pszenno zytni

wyszukaj w blogach: chleb pszenno zytni

snopki.JPG

Linki do przepisów na chleby z Leśnego Zakątka

Założyłam nową kategorię tylko z linkami do poszczególnych chlebów. Poprzednia z miniaturkami zdjęć i linkami do przepisów nie była wystarczająco czytelna. Myślę, że teraz łatwiej dla Was i dla mnie będzie można wyszukać interesujący nas chleb. czytaj dalej

Galeria chlebów na zakwasie i linki do przepisów

Serdecznie zapraszam do mojej galerii chlebków na zakwasie. Chleby na moim blogu odgrywają ważną rolę, stąd właśnie pomysł, aby umieścić je w jednej kategorii, wraz z linkami, aby łatwiej było je odszukać. 172 przepisy na chleb wyłącznie na zakwasie, w tym jeden na drożdżach, ten "najprostszy" Większość z nich to moje własne receptury, pozostałe pieczone z przepisów wybranych przez czytaj dalej

chlebek_dany_siemieniem_lnianym.jpg

Nadesłane zdjęcia chlebów

      Tu jest miejsce na Wasze zdjęcia chlebów pieczonych z moich receptur. Kategorię utworzyłam już jakiś czas temu i myślałam, że nikt odważny się nie znajdzie... a tu proszę, zdjęcia chlebów pieczonych z moich receptur przysłała mi Rymasia z Koszalina, która jest nie tylko zapalonym piekarzem domowym, ale również miłośnikiem kwiatów. Jest mi bardzo miło Rymasiu, że Twoje chlebowe pięk... czytaj dalej

Brioche z jogurtem i wodą pomarańczową

   Weekendowa Piekarnia Nr 57 Tili właścicielka blogu  Kuchnia   Szczęścia  wybrała  Chleb pszenno żytni z prażoną mąką, mojego autorstwa i Brioche z jogurtem i wodą pomarańczową z bloga  Liski   czytaj dalej

Żytni chleb z dodatkiem mąki gryczanej

        Piekłam już chleb pszenno - żytni z dodatkiem nieopalonej kaszy gryczanej. Tym razem upiekłam żytni z dodatkiem mąki gryczanej. Kasza czy mąka gryczana, dodana w niewielkiej ilości do ciasta chlebowego, w końcowym efekcie nadaje chlebkowi aromatu i charakterystycznego smaku.     czytaj dalej

DSC08513_4v_big.jpg

Wigilia pachnąca domowym chlebem

    To drugi chleb z parzoną / paloną / mąką. Wcześniej piekłam bochenek pszenno-żytni, a sposób prowadzenia ciasta zajmujący trochę więcej czasu.  Różniące się od siebie, nie tylko użytą mąką, prowadzeniem ciasta, ale także ilością palonej mąki. Tym razem użyłam palonej mąki dużo więcej.   czytaj dalej